Wij geloven dat organisaties nog maar een fractie van de menselijke kracht gebruiken. Het delen van kennis en ervaring middels verhalen zorgt voor een grotere betrokkenheid, betere prestaties en gelukkige mensen.

Voor Vitens maken we een wekelijkse podcast om de verbinding tussen medewerkers te versterken

Aan welke innovatieve projecten werken collega’s? Wat doe jij om lastige klachten op te lossen? Hoe leg jij die nieuwe productlijn uit? Collega’s hebben een schat aan kennis en ervaring te delen. Podcasts zijn bij uitstek geschikt om heel dichtbij een specifieke doelgroep te komen. Met deze high-attention content fluister je mensen letterlijk in het oor. Je kunt ze bewegen, inspireren en verhalen en kennis meegeven.

Plants Powering People is de nieuwe visie van Cosun (moederbedrijf Aviko en SuikerUnie). In deze interne podcast worden de verhalen verteld over product- en werkinnovaties.

Via hun smartphone luisteren jouw collega onderweg naar korte items die aansluiten op hun kennisbehoefte. We interviewen jullie beste accountmanager over haar aanpak en successen. Jullie CEO komt in de studio de nieuwe bedrijfsvisie toelichten. Je luistert naar tips voor persoonlijke ontwikkeling van experts. En jouw collega uit Duitsland vraagt haar favoriete liedje aan, waar ze super veel energie van krijgt.

Het resultaat? Hogere betrokkenheid. Leren in verloren tijd. Betere verbinding tussen collega’s.

Het innovatieteam van DELA maakte in de podcastworkshop een eerste prototype van hun DELA Innovators Podcast. Daarna ontwikkelde wij audiovormgeving die ze nu gebruiken voor hun eigen interne podcast.

CONCEPT

Jouw interne podcast wordt op maat gemaakt voor jouw organisatie. Het iss namelijk geen doel op zich. Een programma voor verkopers in de energie heeft een ander concept nodig dan een programma voor verpleegkundigen in de zorg. Naast doelgroep is de doelstelling bepalend voor het concept. Zet je interne podcasts in voor verbondenheid of is leren en ontwikkelen het belangrijkste doel?

DELA Innovatieteam

Samen met een redactie met leden uit jouw organisatie ontwikkelen we het eerste concept. Bijvoorbeeld door een podcastworkshop te organiseren, waarin je een eerste prototype maakt van jouw eigen podcast. En periodiek houden we dat concept tegen het licht. Om met de feedback van luisteraars het concept beter, leuker en effectiever te maken.

Voor Nuon maakte we Nuon Sales Radio, waarin Nuon Sales professionals elkaar vertellen over hun vak.

OPNAMES

De programma’s worden gemaakt vanuit de professionele studio van New Business Radio op het Mediapark in Hilversum of met de locatiestudio bij jou op kantoor. Live in de studio vertellen jouw collega’s hun verhaal, geholpen door de positieve interviewtechnieken van ervaren presentatoren van New Business Radio. Onze razende reporter gaat mee om verslag te doen van het dagelijkse werk van collega’s. En onze nieuwslezer spreekt het laatste nieuws over jullie organisatie en vakgebied in.

Met veel verschillende locaties, is de verbinding en uitwisseling tussen collega’s een uitdaging bij ouderzorginstelling Careyn. Hun interne podcast helpt daarbij.

GEBRUIK

Elk middel kan alleen effectief zijn als het gebruikt wordt. In de ontwikkeling en productie van jouw interne podcast zit de veranderkundige aanpak en interne marketing verankert. Door veel collega’s in de conceptontwikkeling, de redactie en bij de eerste programma’s te betrekken, creëren we buzz en draagvlak in jouw organisatie. We bedenken kleine interventies om jouw interne podcast zichtbaar te maken. Met bijvoorbeeld een persoonlijke koffiemok met logo of een prijsvraag voor het beste idee voor een itemformat.

Ben jij geinteresseerd en wil je vrijblijvend met ons in gesprek? Klik hier en stuur ons een mail.

VOOR DEZE KLANTEN MAKEN WE EEN INTERNE PODCAST