Harry Starren

Harry Starren schreef drie boeken die representatief zijn voor zijn brede scope op het terrein van management en organisatie.
Grootmeesters in management, de 21 geboden van modern leiderschap en meest recent: ‘Think Like a Manager, Don’t Act Like one’ dat gelijktijdig in een Nederlands- en Engelstalige editie verscheen.

De eerste twee boeken begeleidden televisieseries van de NTR, het laatste boek vormde de basis voor columns in Het Financieele Dagblad. Starren is voorts columnist bij the Optimist, M&C (Organisatieadviseurs) en het vakblad Communicatie.

Starren luistert en leest, schrijft en spreekt. Als hij daarvoor betaald wordt, noemt hij dat zijn werk.

Hij studeerde Geschiedenis in Utrecht en Polticologie en Bestuurskunde in Amsterdam. Later vulde hij dat aan met postdoctorale opleidingen aan de university of Maryland en Harvard in Boston.

Harry in de studio van New Business Radio

Starren was tijdens zijn universitaire studies leraar in het middelbaar onderwijs en docent aan de universiteit van Utrecht en Amsterdam. Hij richtte met een studievriend een Organisatieadvies buro op, was directeur van het Postacademisch Onderwijs bedrijfs-en bestuurswetenschappen in Utrecht en lange tijd directeur van De Baak dat onder zijn leiding een sterke groei doormaakte. Vervolgens werd hij in 2012 voorzitter van de federatie Nederlandse creatieve industrie en decaan van de Nederlandse school.

Nu is hij onder andere voorzitter van de RvT van de Vrije Hogeschool en bestuurslid van de internationale school voor wijsbegeerte. Met Glenn van de Burg maakt hij een maandelijks radioprogramma voor People Power en bij het you tube kanaal Cafe Weltschmerz maakt hij interview programma’s.

Als adviseur, spreker, facilitator en dagvoorzitter zet Harry Starren zich met hart en ziel in voor zaken die er toe doen en mensen die ergens om geven.